ISO 9038:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٠ فبراير ٢٠٢٥

Determination of sustained combustibility of liquids

ملفات الوثيقة ISO 9038:2025

الإنجليزية 11 صفحات
الإصدار الحالي
80.48 USD

مجال الوثيقة ISO 9038:2025

This document specifies a procedure, at temperatures up to 100 °C, to determine whether a liquid product, that would be classified as “flammable” by virtue of its flash point, sustains combustion at the temperature(s) specified, for example, in regulations.

NOTE            Many national and international regulations classify liquids as presenting a flammable hazard based on their flash point, as determined by a recognized method. Some of these regulations allow a derogation if the substance cannot “sustain combustion” at some specified temperature(s).

The procedure is applicable to paints (including water-borne paints), varnishes, paint binders, solvents, petroleum or related products and adhesives, that have a flash point. It is not applicable to painted surfaces in respect of assessing their potential fire hazards.

This test method is applicable, in addition to test methods for flash point, for assessing the fire hazard of a product.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 6182-18:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Fire protection — Automatic sprinkler system — Part 18: Requirements and test methods for flexible sprinkler hose
ISO 8426-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Hydraulic fluid power — Determination of derived displacement of positive displacement pumps and motors — Part 1: Two-step Toet method
ISO 21121:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Spices and condiments — Dried lime (whole, slices and ground) — Specification
ISO 15614-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Specification and qualification of welding procedures for metallic materials — Welding procedure test — Part 2: Arc welding of aluminium and its alloys