ISO 19109:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٨ يوليو ٢٠٢٥

Geographic information — General feature model and rules for application schema

ملفات الوثيقة ISO 19109:2025

الإنجليزية 77 صفحات
الإصدار الحالي
246.28 USD

مجال الوثيقة ISO 19109:2025

This document defines the General Feature Model (GFM) as the metamodel for creating application schemas in the context of geo-information modelling. The GFM is explained and implemented as rules for creating and documenting application schemas, including principles for the definition of features.

This document is applicable to:

     conceptual modelling of features and their properties from a universe of discourse;

     definition of application schemas;

     general rules for using a conceptual schema language for application schemas;

     rules for application schemas using UML as the conceptual schema language;

     transition from the concepts in the conceptual model to the data types in the application schema;

     integration of standardized schemas from other ISO geographic information standards with the application schema.

This document does not apply to:

     choice of one particular conceptual schema language for application schemas;

     definition of any particular application schemas;

     representation of feature types and their properties in a feature catalogue;

     representation of metadata;

     rules for mapping one application schema to another;

     implementation of the application schema in a computer environment;

     computer system and application software design;

     programming.

الأكثر مبيعاً

YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

YSMO GSO ISO 22117:2025
ISO 22117:2019 
مواصفة قياسية يمنية
ميكروبيولوجي السلسلة الغذائية -- متطلبات خاصة وإرشادات لاختبار الكفاءة بالمقارنة بين المختبرات
YSMO GSO ISO 11056:2025
ISO 11056:2021 
مواصفة قياسية يمنية
التحاليل الحسية - المنهجية - طريقة تقدير الحجم
YSMO GSO ISO 22935-2:2025
ISO 22935-2:2023 
مواصفة قياسية يمنية
الحليب ومشتقاته - التحليل الحسي - الجزء الثاني: طرق التقييم الحسي
YSMO GSO 2786:2025
GSO 2786:2024 
لائحة فنية يمنية
القرنفل الكامل والمسحوق (المطحون)