ISO 16383-1:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٧ يونيو ٢٠٢٥

Geotechnical investigation and testing — Laboratory testing of rock — Part 1: Determination of water content

ملفات الوثيقة ISO 16383-1:2025

الإنجليزية 9 صفحات
الإصدار الحالي
82.7 USD

مجال الوثيقة ISO 16383-1:2025

This document specifies a method of determining the water content of rocks.

This document is applicable to the laboratory determination of the water content of a rock test specimen by oven-drying within the scope of geotechnical investigations. The oven-drying method is the definitive procedure used in usual laboratory practice.

The practical procedure for determining the water content of a rock is to determine the mass loss on drying the test specimen to a constant mass in a drying oven controlled at a given temperature. The mass loss is assumed to be due to free water and is referenced to the remaining dry mass of the test specimen.

NOTE            This document fulfils the requirements of the determination of water content of rock for geotechnical investigation and testing according to EN 1997-2.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 3095:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Railway applications — Acoustics — Measurement of noise emitted by railbound vehicles
ISO 16681:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Ships and marine technology — Pilot transfer arrangements — Ship hull securing equipment
ISO 10280:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Steel and iron — Determination of titanium content — Diantipyrylmethane spectrophotometric method
ISO 37009:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Conflict of interest in organizations — Guidance